Ota yhteyttä

 

Toimistomme

Rautatienkatu 19 A 33
15110 Lahti                                                     puh +358 3 752 8752

Palvelemme

ma – pe 9.00-15.00

Tapauskohtaisesti sovittavissa.

Sähköposti

vesa.viljanen@vesamasa.fi

Henkilökuntamme

Ammattitaitoinen henkilökuntamme palvelee rautaisella kokemuksella, yksilölliset tarpeenne huomioiden.

Vesa Viljanen

Toimitusjohtaja, KLT, HHJ PJ

puh + 358 3 752 8752

gsm +358 400 713 780

vesa.viljanen@vesamasa.fi

 Jaana Härkänen
 KLT – kirjanpitäjä                                         puh +358 3 752 8753     jaana.harkanen@vesamasa.fi

Terhi Makkonen
Kirjanpitäjä                                                    puh +358 3 752 8756 terhi.makkonen@vesamasa.fi

FAQ

– usein esitetyt kysymyksyt

 

mitä tarkoittaa sähköinen kirjanpito?

Yrityksen kirjanpito hoidetaan sähköisen taloushallinnon ohjelman avulla. Ohjelmisto on yrityksemme ja asiakkaan yhteiskäytössä. Asiakkaan tehtävä ohjelmassa on tehdä ja lähettää myyntilaskut, vastaanottaa ja maksaa ostolaskut sekä kuvata paperikuitit.

 

miten paljon voimme nostaa osinkoja yhtiöstä mahdollisimman pienillä veroseuraamuksilla?

Nostetun osingon verokäsittelyyn vaikuttaa olennaisesti osakkeiden matemaattinen arvo. Mikäli jaettava osinko ylittää 8 % osakkeiden matemaattisesta arvosta, osingosta 75 % katsotaan veronalaiseksi ansiotuloksi. Jos taas jaettava osinko ei ylitä 8 % osakkeiden matemaattisesta arvosta ja osingon määrä jää alle 150 000 euroon, vain 25 % osingosta katsotaan veronalaiseksi pääomatuloksi. Lue lisää Verohallinnon verkkosivuilta.

Osakkeiden matemaattisen arvon määrittämisessä voi aina kääntyä tilitoimiston puoleen, mikäli arvon määrittäminen tuntuu haastavalta.

Mitä yritys voi antaa joululahjaksi työntekijälle ilman, että työntekijä joutuu maksamaan lahjasta veroa?

 

Verohallinnon linjauksen mukaan lahjan tulee olla kohtuullinen ja yksilöity, jotta sitä ei lueta saajan ansiotuloksi. Tällaisia ovat alle 100 euron arvoiset, tiettyyn tavaraan tai palveluun kohdistuvat lahjat, joita ei voi muuttaa rahaksi. Joulurahat, yksilöimättömät lahjakortit ja muut rahaan verrattavat suoritukset katsotaan palkaksi niiden arvosta riippumatta. Lue lisää Verohallinnon verkkosivuilta.

mitä eroa on tulorekisterivarmenteella ja suomi.fi -valtuutuksella?

Tulorekisterivarmenne on talous-/palkkahallinto-ohjelmaan haettava varmenne, jonka avulla ilmoitus saadaan lähtemään suoraan ohjelmasta, teknisen rajapinnan kautta. Suomi.fi-valtuutus puolestaan oikeuttaa meitä kirjautumaan tulorekisterin sähköiseen palveluun sekä OmaVeroon asiakkaan puolesta.

mitä tarkoittaa kahdenkertainen kirjanpito?

Kirjanpito toteutetaan  kahdenkertaisena kirjanpitona. Käytettävissä olevat kirjanpito-ohjelmat on yleensä rakennettu niin, että liiketapahtumat viedään ohjelmaan kahdelle kirjanpidon tilille – tuloslaskelmaan ja taseeseen päätyville tileille. 

Kahdenkertaista kirjanpitoa ei tarjota yrittäjille yksinomaan sovellusteknisten syiden vuoksi vaan erityisesti siitä syystä, että yrittäjän pitää kirjanpidon perusteella voida jatkuvasti osoittaa ostovelkojen ja myyntisaamisten määrä. Tämä on yksinkertaisinta toteuttaa, kun kirjanpitoa pidetään kahdenkertaisena.

Vesamasa Oy
Rautatienkatu 19 A 33
15110 Lahti

puh +358 3 752 8752

Y-tunnus 0904539-5